Kom naar onze bijeen-komst op 23 mei!

Is jouw team ook aan het experimenteren met meer professionele ruimte? Willen jullie ook weer over jullie eigen werk gaan? Of over jullie eigen rooster? Of – want dat kan ook –  is jouw afdeling nog niet zo ver, maar ben jij ervan overtuigd, dat het anders kan? Kom dan op 23 mei naar de bijeenkomst georganiseerd door De Hark Voorbij en collega’s van de eenheden Limburg, Brabant, Zeeland en de landelijke eenheid. Er staan mooie workshops op het programma. Hier alvast een preview.

ERVAREN LIEDEN
Zo komen de ervaren collega’s van basisteam Brunssum-Landgraaf vertellen over hun ervaringen met zelfroosteren. In 2012 begonnen ze hier al mee en in een recente evaluatie zei 98 procent van de teamleden dat het niet meer afgeschaft mag worden. (Zie het artikel in de kolom hiernaast). Hoe werkt zelfroosteren? Wat zijn handige manieren? Wat betekent het voor de collegiale verhoudingen binnen het team? Dat doen de teamleden uit de doeken. Daarnaast is er ruimte voor jouw ervaringen.

SERIOUS REQUEST 
Toen teamchef Bert Vermarien van basisteam Heerlen anderhalf jaar geleden vroeg welke collega’s de beveiliging van Serious Request wilden organiseren, staken een brigadier en twee hoofdagenten hun vinger omhoog. Met elkaar hebben zij de beveiliging van Serious Request succesvol vormgegeven. Zij komen deze ervaring met jou delen en jou vragen: voor welke klus steek jij je vinger op?

HOUD HET LEVEND 
Collega’s van De Meijerij in Brabant hebben inmiddels ook ruime ervaring met het vergroten van de professionele ruimte. Ze hebben dus inmiddels ook geleerd dat je de gesprekken en het denken over het vergroten van professionele ruimte levend moet houden. Oude patronen, zoals kijken naar de top of denken voor een ander, zijn hardnekkig en liggen altijd op de loer. Maar hoe houd je het gedachtegoed levend? De collega’s van De Meijerij vertellen over hun ervaringen. En: hoe doe jíj dat?

BIJZONDERE LOCATIE
Daarnaast komen er ook interessante gasten van buiten de politie, die ervaring hebben met andere vormen van roosteren of zelfsturende teams. En niet voor niets vindt deze dag plaats op Niekée, een middelbare school in Roermond, waar leerlingen binnen het radicale veranderprogramma Agora geen vakken meer volgen, in gemengde groepen zitten met leerlingen van vmbo tot vwo, en zelden worden getoetst. Ook de initiatiefnemers van dit onderwijsprogramma geven een workshop.

ONTMOET JE COLLEGA’S
Natuurlijk gaat het op 23 mei ook over de ontmoeting. In de vele pauzes, tijdens de lunch en borrel kun je informeel bijpraten met allerlei collega’s die bezig zijn met hun professionele ruimte. Ervaren collega’s uit de ‘Regelvrije Teams’, maar ook collega’s die hier net mee begonnen zijn. De bedoeling is om van elkaar te leren. Elkaar te inspireren, ervaringen te delen en soms ook frustraties.

Plaats:
Niekee
Oranjelaan 300
Roermond
Tijd:
9.30 – 16 uur
9 uur Inloop
16 uur Afsluiting met iets te eten en te drinken.

MELD JE AAN VIA DEHARKVOORBIJ@GMAIL.COM 

TOT 23 MEI!

De bijeenkomst wordt georganiseerd door collega’s van De Hark Voorbij en collega’s uit de eenheden, die zich inspannen voor medewerkersparticipatie en andere aanverwante mooie programma’s zoals Blauw Vakmanschap, etc.