leeg
leeg

Over De Hark Voorbij

DOOR DE HARK VOORBIJ BEN IK ME GAAN REALISEREN DAT IK ZELF ÓÓK WAT TE VERTELLEN HEB. IK HEB MIJN ZELFVERTROUWEN HERVONDEN.

ALS IK NU EEN GOED PLAN HEB, DURF IK DAT VOOR TE LEGGEN AAN DE LEIDING. OF IK GA HET GEWOON DOEN! HET GAAT ER TOCH OM DAT WE GOED WERK LEVEREN?

 DOOR MEE TE PRATEN OVER THEMA’S DIE ME ALS AGENT BEZIGHOUDEN, HEB IK HET HEILIGE VUUR IN MIJN WERK WEER TERUG.

De Nationale Politie is in een fase beland, die alle aandacht en energie naar zich toetrekt. Waarin jij je als professional knap machteloos kunt voelen, omdat belangrijke beslissingen worden genomen over jou of jouw werk, zonder dat jij daarin meebeslist. Maar er is ook een ander, fris geluid: De Hark Voorbij. Ook jij kunt daaraan meedoen.

Want de deelnemers van De Hark Voorbij zijn gewone collega’s, net als jij, die ook vinden dat ze het allermooiste beroep hebben en de mogelijkheid ontdekt hebben er zelf weer over te gaan.  Ze hebben trektochten ondernomen binnen en buiten de politie, naar organisaties, waar niet alle nadruk ligt op de organisatie of het systeem, maar op het vakmanschap en het werk. Waar teams bijvoorbeeld zelfsturend of netwerkend werken. Ze hebben elkaar geïnspireerd en samen bouwen ze verder aan een mooi Korps.

Trektochten Ze hebben gekeken, geleerd en nagedacht wat dit voor de politie zou kunnen betekenen. Voor velen is dit ook een persoonlijk ontwikkeltraject waarin zij zich ontworstelen aan de afgebakende plek die de organisatie voor hen heeft bedacht. Daarnaast leveren deze trektochten de deelnemers allerlei inspiratie voor concrete veranderingen, verbeteringen en nieuwe manieren van organiseren, die een bijdrage leveren aan het toekomstgereed maken van de Nationale Politie. Zo ontwikkelt Jeroen een app waarmee zijn recherchecollega’s in piketdienst beschikken over de juiste informatie. Marius en zijn team hebben het inroosteren weggehaald bij de centrale planning en doen het nu zelf. En Annelies organiseert op eigen initiatief bijspijkersessies voor haar collega’s. Geen van de deelnemers steekt nog zijn mening onder stoelen of banken.

Regelvrije Teams Daarnaast zijn een 60-tal teams aan de slag gegaan als Regelvrije Teams, Context Gedreven Werken, Vernieuwend Werken of hoe je het ook wilt noemen. Het is werken vanuit de BEDOELING en voor deze collega’s dient De Hark Voorbij ook als denktank, inspiratiebron, veilige plek waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

Leer- en ontwikkeltraject De Hark Voorbij is een leer- en ontwikkelproces onder regie van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie. Sinds de start van de Hark Voorbij in 2013 hebben al meer dan dertienhonderd politiemedewerkers deelgenomen en waardevolle ontdekkingen gedaan. Het is, goed beschouwd, een maatschappelijke opdracht. Maar ook nog best een weg te gaan.

Werk je bij de politie en vind je ook dat vakmensen zoals jij meer ruimte moeten krijgen om hun vak uit te oefenen? Wil je weer zélf over je werk gaan? Dan is De Hark Voorbij misschien wel iets voor jou! Stuur ons een mailtje via: deharkvoorbij@gmail.com

COR_logo_ALG

Geef een reactie